IBC nádrže pro zpracování rajčatové šťávy


Rajčatová šťáva patří k nejoblíbenějším zeleninovým produktům na trhu. Čím je to způsobeno, se můžeme pouze dohadovat, ale svou roli tu jistě hrají vzhled a chuť, vzhledem k tomu, že lze šťávu či pyré využít i pro výrobu různých pokrmů, jako je rajská polévka, omáčka nebo luštěninový guláš. Hodí se i k přímé spotřebě, pro rychlé doplnění energie a také lykopenu a provitamínu A. Kdo se věnuje zpracování rajských jablíček, bude řešit i jejich skladování a transport. Nemůžete zkrátka jen tak, bez ladu a skladu naházet rajčata do nějakého barelu s důvěrou v úspěch, protože se tu mohou kontaminovat různými toxiny, nehledě na to, že udržet takovou nádobu v čistotě není jednoduché.

rajčata v misce

Kdo se věnuje pěstování a zpracování rajčat ve velkém, potřebuje mít k dispozici skladovací a přepravní nádoby k tomuto účelu přímo určené. Například IBC nádrže. IBC kontejner je skládací plastová nádoba o užitném objemu tisíc litrů. Vkládá se do ní speciální fóliový vak, v němž se uskutečňuje přeprava produktů naprosto bezpečně, bez rizika kontaminace a znehodnocení nákladu. Jistě si plně uvědomujete, že skladování a přeprava zeleniny a ovoce patří k nejnáročnějším, protože i sebemenší negativní vliv může výrazně promlouvat do prosperity společnosti.

rajská jablíčka

IBC nádrž je zhotovena i s ohledem na ekonomický faktor. Počítá se s tím, aby byla stohovatelná do více pater a aby přeprava probíhala co nejefektivněji. K přepravě se využívají i plastové palety, s nimiž je pro obsluhu snadná manipulace, což ve finále neznamená zbytečné průtahy a logistické problémy, jako je zdlouhavá nakládka a vykládka a nedostatek skladových prostor.IBC kontejnery je možné využít pro jakékoli druhy ovoce a zeleniny či jejich zpracování, počínaje šťávami, sirupy a džemy a konče mraženými výrobky, které putují na trh pouze v této podobě.